טאבונים לפיצה – כל מה שצריך לדעת

טאבוני האבן היפהפיים שהיינו רגילים לראות במסעדות ובמאפיות גדולות מוצבים היום בחצרות הבתים ומוסיפים הרבה אווירה וסטייל לחצר, וזאת עוד בטרם התחלנו לדבר על שלל המאפים והתבשילים המעולים שתוכלו להכין באמצעותם. מדובר בטרנד לוהט בתחום הבישול הביתי וחובבי הבישול למיניהם מבינים כי

השימוש בטאבון מסייע להעשיר את התפריט הקולינרי ומקפיץ את רמת המאכלים כמה דרגות מעלה. טאבון, משמעותו ‘תנור’ בערבית, תנור שמיועד להכנה מהירה של מאכלים כמו – בשר, דגים, לחמים, פיתות ופיצות. מה שמיוחד בו זה בעיקר הניצול המקסימלי של החום על המזון וכיום יותר ויותר אנשים מבקשים לרכוש את הפריט האותנטי הזה לחצר האישית שלהם, כשהוא משמש את בני המשפחה לאפייה של לחמים ופיצות. במאמר זה נרחיב על  היתרונות של הטאבון הביתי ועל הפיצות הנהדרות שאפשר להכין בו ונבין מה מעניק לו את הטעם הייחודי?

הטאבון והייחודיות שהוא מעניק למזון

טאבון ביתי מאפשר בישול, אפייה, עישון וצלייה של מנעד רחב של תבשילים ומאפים, החל מעשייה של סטייק צלוי, קדירה ותבשיל עוף ועד לאפייה של פוקצ’ה מנחמת או פיצה. בעבר הרחוק, הטבון היה עשוי מחמר והיה בעיקר נפוץ באזורים שהיו דלים בחומרי בעירה, בתחתית שלו היה פתח שדרכו אפשר להזין כל הזמן את הלהבה של האש ומעל פתח ארובה ששימש לשחרור העשן. בשל המבנה הכיפתי והייחודי שלו הוא אפשר שמירה על חום גבוה, גם כבמקרים שהיו מעט חומרי בעירה בנמצא. עם הזמן הפכה שיטת בישול זו למבוקשת, וחומרי הבעירה איתם ניתן היה להבעיר את הטאבון היו גזרי עץ, פחם ואפילו צואה מיובשת של בעלי חיים. מאז, הטבון המודרני עבר כמה גלגולים והיום יש טאבונים מקצועיים שמיועדים למסעדות ומלונות אולם ניתן למצוא גם טאבון ביתי, אתו נוכל להכין פיצה קטנה וקומפקטית. טבון כאמור מיועד לאפיית מאפים אבל לא רק, אפשר להכין בו תבשילים רבים ומתובלים שמקבלים טעם ארומטי וייחודי, זאת בזכות האבן שנצמדת אליהם.  

פיצה בטאבון – הדבר הבא!

הכנת פיצה בטאבון זה חלומם של כל אוהבי הפיצות באשר הם. בשנים האחרונות הטאבון ממש חזר לחיינו ובענק, ממכשיר שנחשב לפרימיטיבי הוא הפך לכלי בישול אקסקלוסיבי ומודרני שרבים מבקשים לרכוש אותו ולהכין בו פיצות ביתיות בכל הזדמנות. כל מי שרכש טאבון לפיצה מבין שאחרי שמכינים אתו פיצה, לא ניתן כבר להסתפק במשהו פחות מזה, הטאבון עם האנינות הייחודית של האבן מוסיף טעם אוריינטלי לכל התענוג. 

כאמור, הטבון המסורתי מתאפיין במראה קעור וכיפתי וגם היום נוכל למצוא טאבונים עם מראה כזה, אולם גם כאלה בעלי מראה מודרני יותר, שצורתם מלבנית או מרובעת. שלב נוסף בכל האבולוציה של המכשיר הזה יבוא לידי ביטוי בשיטת הבעירה החדשנית של הטאבון וכיום יש טבונים שמשלבים בעירה של עץ וגז וסוגי טאבון ביתיים שיכולים בקלות להתמקם במטבח הביתי כשהם פועלים על ידי בעירת גז בלבד.

טאבונים לכל חלל הבית והסביבה

לכל אוהבי הבישול והאירוח, בישול בטאבון זו דרך נפלאה להתמכר לבישול מעורר חושים ולחוויית אירוח ייחודית ועוצרת נשימה בחום גבוה. אפשר היום למצוא מבחר דגמים של טאבונים שיכולים להתאים לכל מטרה – טאבון שניתן לקחת לפיקניק או להכנת פיצות בפארק בשבת, טאבון לחצר הבית, למרפסת או למטבח. למעשה היום תוכלו למצוא טבון לכל מקום בגדלים ובמנגנוני בעירה שונים. 

מטבח חוץ עם טאבון

 מדובר בטאבון שמשלב קלאסיקה ועיצוב מודרני שמותאם לבישול חוץ בחצר וגם על כל גג בכרך הגדול. הוא יתאים לכל מי שנוהג לארח ומעוניין לפנק בחוויית בישול אותנטית את האורחים שלו במגוון מאפים ובפיצה עסיסית. החצר תקבל תוסף דקורטיבי, דומיננטי ומרשים למראה.  

טאבון ביתי למרפסת 

מדובר בטאבון קומפקטי ששייך למשפחת הטאבונים הניידים ואפשר למקם אותו בפנים חלל הבית. הוא מגיע ל – 450 מעלות ומופעל על גז או באמצעות עץ פשוט. הוא יצליח להכין את הפיצה שלכם ברבע שעה והכי חשוב שהוא תמיד מוכן לפעולה. 

נסכם ששימוש בטאבון ישדרג רבות את איכות הארוחות בקרב כל אוהבי המטבח והגסטרונומיה, שכן מדובר בשדרוג מהותי של תהליך הכנה עבור תבשילים ומאפים רבים – בפרט פיצות ופוקאצ’ות למיניהן וכל מאפה עם בצק שאפשר להכין בשיטות שונות. הטאבון מוסיף לכל מאכל טעם אבן ייחודי ונפלא שלא ניתן להשיג באמצעות אפייה רגילה וקשה לייצר אותו בצורה בטיחותית בדרכים אחרות. רכישה נבונה של טאבון והבנה מעמיקה בהפעלה שלו, תהפוך כל אחד להיות המארח האולטימטיבי, שאנשים יעמדו בתור כדי ליהנות מפיצה בניחוח טוסקנה שנאפתה אצלכם בטאבון הביתי. 

שאלות ותשובות

למה צריך מד חום לטאבון?

מכשיר מד חום לייזר לטאבון שפועל על ידי סוללה אחת בעלת מתח של 9 וולט מספק מענה מצוין לשימוש למדידה של חום במשטחים רבים. ניתן להרשים את כל האורחים והחברים עם פיצה מושלמת כשהסוד מאחוריה הוא אפיה מדויקת של טמפרטורת משטח אבן האפייה.  

איפה קונים טאבון?

השוק היום מציע אופציות מגוונות וכדאי לקנות טאבון רק במקום שיכול לעזור בבחירה חכמה בהתאם לכל התנאים הקיימים בשטח ובהתאם לצרכים ולרצונות שלכם. ניתן למצוא מספר מצומצם של חנויות שמתמחות במכירת טאבונים ובכל יתר אמצעי הבישול הנלווים והמתקדמים ביותר על ידי היצרנים המובילים היום בשוק.  

איזה ציוד צריך לבישול בטאבון ביתי?

על מנת להשיג את חווית הבישול הטובה ביותר עם תוצרי המזון האיכותיים יש להצטייד בכמה אביזרים –

כפפות – טאבון מסוגל להגיע לטמפרטורה של עד 500 מעלות צלזיוס בזמן קצר, על כן, כדי לשמור על בטיחותו של כל אדם שעובד עם הטבון יש להצטייד בכפפות ייעודיות שיבואו במגע עם הטבון ועם המגש שעליו מונחת הפיצה הלוהטת. 

מחבת ברזל יצוק – באמצעות מחבת ברזל יצוק ניתן להרחיב את כל המאכלים שאפשר לבשל בטאבון.

מרדה – טאבון ביתי נחשב לכלי אפייה אידיאלי – אך לשם כך נזדקק גם למרדה שבאמצעותה נעשה שימוש עבור הפיצה וכל מאפה בצקי אחר.

כף עץ – הכף תעזור להכניס ולהוציא מהטאבון את הפיצות וכל מאפה בצורה בטוחה ובהיעדר כוויה. 

כיצד מנקים טאבון? 

על מנת שנוכל ליהנות מהטאבון שנים ארוכות, יש לשמור על ההפעלה ועל התחזוקה שלו. לא צריך לנקות אותו לאחר כל שימוש אלא רק במצבים שמצטבר בו שומן וגבינה. יש לנקות אותו רק במצב שהוא קר  באמצעות קרצוף של צמר פלדה, כשלאחר מכן מפנים בעזרת מטלית יבשה את שאריות הלכלוך. יש לדאוג לא להשתמש בכמויות מרובות של מים, מכיוון שזה עלול לפגוע בשמוט וכשמדליקים אותו יש להקפיד על חימום הדרגתי, כדי למנוע סדיקה של האבן.

טאבון לפיצה

שתף את הכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

הכי פופלרי

מוצרים חמים

קטגוריות מוצרים

השארו מעודכנים

הצטרפו למגזין של גריל מאסטר

ללא ספאם, רק תוכן איכותי ומבצעים שלא תרצו לפספס!

עוד כתבות

גריל גז למרפסת קטנה

גריל גז למרפסת קטנה

גרילי גז יעניקו לנו את הארומה הייחודית של בשר צלוי, יחד עם הרבה נוחות וקלות בכל הזדמנות שנרצה ליהנות מחוויית צליית המזון שלנו. בעוד שבעבר

טאבון לפיצה

טאבונים לפיצה – כל מה שצריך לדעת

טאבוני האבן היפהפיים שהיינו רגילים לראות במסעדות ובמאפיות גדולות מוצבים היום בחצרות הבתים ומוסיפים הרבה אווירה וסטייל לחצר, וזאת עוד בטרם התחלנו לדבר על שלל

מעשנת חשמלית ביתית

מעשנת חשמלית ביתית

מעשנת חשמלית ביתית תאפשר לכם להכין ארוחה ייחודית בטעמיה בגינה או בתוך הבית שלכם ולהשיג תוצאות של בישול ברמה של מסעדת גורמה, הרבה יותר ממה

מעשנת בשר גז

מעשנת בשר גז

עם ישראל מוכר בתאוותו הרבה לבשר, אולם לפני שזה ישמע בעיקר רעבתני, אפשר בהחלט להיווכח כי בשנים האחרונות ישראלים רבים מפגינים ידע רב בכל הנוגע

הצטרף לרשימת המתנה אנחנו נודיע לך שהמוצר יחזור למלאי, אנא השאר כתובת מייל תקינה

אל תפספסו את המבצעים החמים שלנו! המבצעים החמים שלנו! המבצעים החמים שלנו!

Open chat
דילוג לתוכן